atl3                   atl2              

V sredo, 8. 6., je na atletskem stadionu v Kopru potekalo finalno državno prvenstvo v atletiki za učence in učenke osnovnih in srednjih šol. Tekmovanja so se udeležili le najboljši atleti in atletinje iz vse Slovenije, na katerega so se uvrstili preko področnih tekmovanj. Nastopilo je okoli 750 učenk in učencev iz 250 različnih šol. Že v uvodnem govoru so člani organizacijskega odbora mlade pospremili z besedami »Uvrstitev posameznika na finalno posamično državno atletsko prvenstvo je rezultat izjemnega truda, požrtvovalnosti in odrekanj …«

Na finalnem tekmovanju sta nastopila tudi učenca naše šole. In sicer Žan Vrhovnik v skoku v višino in Jure Žavbi v teku na 600m. Oba sta le za nekaj metrov ali centimetrov zgrešila stopničke na zmagovalni oder. Žan je tako dosegel odlično 6. mesto s preskočenimi 1, 49 m, Jure pa je zasedel 7. mesto s časom 1: 45,70.

Obema tekmovalcema iskreno čestitam ob odličnih rezultatih, predvsem pa za prikazano požrtvovalnost in nepopustljivost na tekmovanju. Veliko uspeha obema še naprej na njuni športni poti.

Boštjan Posedi

 

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost