Spoštovani starši.

 

Vstopamo v četrti teden šolanja na domu. Dnevni ritem je nekaj, kar ste v teh dneh najverjetneje že vzpostavili. Otroci potrebujejo dnevno rutino, ki vključuje učenje, prosti čas, domača opravila pa tudi skupno preživljanje časa z vami – starši. Slednje je lahko odlična priložnost za povezovanje in zbliževanje. Naj vam v ta namen služijo družinske pogovorne kartice, ki pomagajo odpirati teme, o katerih redko spregovorimo. Izolacija je priložnost, da še bolj spoznate svojega otroka, najstnika in oni vas.

Usklajevanje vseh obveznosti v tej situaciji je lahko stresno za vse družinske člane. Stres lahko vnese določene napetosti in konflikte. Poskušajte jih reševati konstruktivno, z dovoljšno mero strpnosti, potrpežljivosti in razumevanja. Izrazite pričakovanja in znotraj družine poiščite skupne rešitve. In ne pozabite, da ste vi otrokov največji vzor.

V primeru učnih težav in/ali morebitnih čustvenih stisk sva vam na voljo preko elektronske pošte.

V spodnjih povezavah sproti dopolnjujeva koristne informacije za vas in v dobro vaših otrok.

 

Ostanite zdravi,

svetovalni delavki

Tjaša Kranjc (tjasa.kranjc@sola-rodica.si)

Maja Petek Tomšič (maja.petek-tomsic@guest.arnes.si), v tem tednu na voljo tudi po telefonu (01/721 95 30), in sicer v sredo, 8. 4. 2020, od 9. do 12. ure