Spoštovani starši!

 

V tednih, ki so za nami, smo se bili primorani spopadli s situacijo, ki je bila nepričakovana, neznana, na trenutke neprijetna, tudi boleča. A zagotovo nas bo okrepila, da bomo po nadaljnji poti skozi življenje stopali odločnejši, vztrajnejši, močnejši, boljši…

Ne pozabite na dnevno rutino, ki naj vključuje učenje, prosti čas, domača opravila pa tudi skupno družinsko preživljanje časa. Raziščite kotičke v vaši okolici in se veliko pogovarjajte. Naj vam v ta namen služijo družinske pogovorne kartice, ki pomagajo odpirati teme, o katerih redko spregovorimo. Izolacija je priložnost, da še bolj spoznate svojega otroka, najstnika in oni vas.

Usklajevanje vseh obveznosti v tej negotovi situaciji je lahko stresno za vse družinske člane. Stres lahko vnese določene napetosti in konflikte. Poskušajte jih reševati konstruktivno, z dovoljšno mero strpnosti, potrpežljivosti in razumevanja. Izrazite pričakovanja in znotraj družine poiščite skupne rešitve. In ne pozabite, da ste vi otrokov največji vzor.

V primeru učnih težav in/ali morebitnih čustvenih stisk sva vam na voljo preko elektronske pošte.

V spodnjih povezavah sproti dopolnjujeva koristne informacije za vas in v dobro vaših otrok. Vzemite si minutko in preberite spodbudne besede namenjene vam ter nasvete za življenje v času globalne negotovosti. 

 

Miru in zdravja vam želiva,

svetovalni delavki

Tjaša Kranjc (tjasa.kranjc@sola-rodica.si)

Maja Petek Tomšič (maja.petek-tomsic@guest.arnes.si)

 

 

 

 

 

                        

 

 

(Skupno 776 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost