Spoštovani starši, drage učenke in učenci.

V ponedeljek, 18. maja 2020, se v šolo vračajo učenci 1. triletja. Čas, ki ste ga z učiteljicami preživeli na daljavo, je bil posebna izkušnja, ki je ne boste pozabili. Veseli nas, da ste vsi ostali zdravi.

V zadnjih dneh smo se temeljito pripravili na prihod otrok v šolo. Navodila in priporočila MIZŠ in NJIZ bomo morali spoštovati. Trudili pa se bomo, da delo z otroki ne bo izgubilo človeške topline in srčnosti. Pri ponovnem povratku v šolo bo potrebna posebna občutljivost za otrokovo doživljanje novih okoliščin. Otroci se bodo razveselili drug drugega in svojih učiteljic. Tega pričakovanja jim ne smemo vzeti. Želimo, da vam bo otrok že prvi dan po prihodu domov lahko povedal, da mu je bilo v šoli lepo.

Predvidoma 25. maja 2020 pa v šoli pričakujemo tudi učence 9. razreda. Informacije o tem, kako bo pouk organiziran, bomo posredovala do konca tedna.

Od 25. 5. 2020 dalje se bo izvajal dopolnilni pouk ter druge oblike individualne in skupne pomoči tudi za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja. Učenci bodo v šolo povabljeni individualno.

Za vse pa velja, da se smejo v šolo  vrniti le zdravi otroci. V skladu s Higienskimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, s katero starši potrdite, da je otrok zdrav.

Razširjeni strokovni kolegij (RSK) za pediatrijo je izdal tudi sklep, v katerem so določili seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov SARS – 2 – CoV. Predlagamo, da se z vsebino sklepa seznanite (povezava na sklep RSK za pediatrijo). V primeru, da ima otrok ali bližnji družinski člani zdravstvene omejitve, NIJZ odsvetuje vrnitev v šolo. Predlagamo, da se o posebnih zdravstvenih okoliščinah posvetujete z osebnim zdravnikom ali pediatrom.

Zaradi čimbolj optimalnega načrtovanja vzgojno-izobraževalnega dela vas prosimo, da starši otrok 9. razreda izpolnite priloženi VPRAŠALNIK in ga čimprej oz. najkasneje do torka, 19. 5. 2020 do 10.00 ure pošljete na e-naslov razredničarke.

 

Lepo vas pozdravljam.

Milena Vidovič, ravnateljica

 

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost