Spoštovani starši.

Jutri, v torek, 1. septembra 2020, pričenjamo z novim šolskim letom. Po zaključku izjemno posebnega leta 2019/2020, smo si najbolj želeli, da v jeseni vsi učenci pridejo v šolo (in da bi tako ostalo do konca šolskega leta).

Razredniki in razredničarke so vas  in otroke že pisno nagovorili, saj je pomembno, da smo na prvi šolski dan pripravljeni in v sedanjih časih tudi ustrezno obveščeni. Zadnja priporočila smo šole prejele v petek, 28. 8. 2020, večinoma po tem, ko ste naša sporočila že dobili.

Najbolj pomembni preventivni higienski ukrepi za varno in prijetno bivanje v šoli so še vedno:

  • v šolo prihajajo le zdravi otroci, zaposleni ali obiskovalci.
  • skrbimo za umivanje rok, higieno kašlja/kihanja,
  • vzdržujemo primerno fizično oddaljenost.

Glede na priporočila o nošenju maske sporočamo:

  • Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) priporoča uporabo obraznih mask v skupnih šolskih prostorih tudi za otroke od 6. do 11. leta glede na epidemiološko situacijo v državi (več kot povprečno 20 novookuženih z lokalnim prenosom v državi) – takšna situacija je predvidena za obdobje od 31. 8. do 6. 9. 2020,
  • za učence od 12. leta starosti in odrasle je uporaba maske v skupnih prostorih vedno priporočljiva (vstopanje v šolo, garderobni prostori, hodniki…).

Učenci in učitelji mask v učilnici ne uporabljajo, v skupnih prostorih pa so priporočljive.

Zaradi precej negotove situacije ob začetku šolskega leta ponovno prosimo, dav času, ko upoštevamo priporočila NIJZ in s tem povezane omejitve zaradi koronavirusne bolezni COVID-19, otroka vključite v oddelek JV in OPB le v primeru, ko je to nujno potrebno in nimate drugih možnosti varstva.

Da bi čimbolj optimalno vzpostavljali omejitev stikov med učenci, se je potrebno držati navedenih ur odhoda iz OPB, saj vas bo otrok čakal pri izhodu.

V izrednih primerih (zastoj na cesti, neodložljiv dogodek) pokličite na šolsko telefonsko številko (01/72-19-530).

Dnevni prevoz s Količevega bo organiziran od 2. septembra 2020. Na avtobusu naj bodo učenci zaščiteni z masko in upoštevajo navodila voznika. Na splošno pa priporočamo, da otroci v šolo hodijo peš, s kolesom, če imajo opravljen kolesarski izpit, ali jih individualno pripeljite starši sami.

Milena Vidovič, ravnateljica

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost