14. in 15. septembra 2020 se je v Mariboru, na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, odvijalo 54. državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Na njem so se predstavile vse tri skupine mladih raziskovalcev z naše šole, ki so se uvrstile v drugi krog državnega srečanja. 14. septembra sta na predmetnem področju etnologije svojo raziskovalno nalogo z naslovom Zgodbe iz Markuzove domačije v Študi v Domžalah predstavila Špela Prajs (9. a) in Gal Zore (8. b), na sliki zgoraj. Za raziskavo, odličen nastop in zagovor sta prejela najvišje, zlato priznanje. 15. septembra sta na predmetnem področju zgodovine svojo raziskovalno nalogo z naslovom Zapisniki sej načelstva Kitarskega društva v Domžalah (1910-1926) prav tako odlično predstavili in zagovarjali Petra Gotar in Nika Planinšek (9. b) in prejeli srebrno priznanje. Istočasno sta na interdisciplinarnem področju svojo raziskovalno nalogo z naslovom Primerjava gospodarskih dejavnosti v Domžalah pred 80. leti in danes ter frizerski salon “Del Bell” s stoletno tradicijo zagovarjali Živa Hrovat in Zorka Jeraj (lanski 9. a), za kar sta prejeli zlato priznanje. Dosežek naših mladih raziskovalcev je izjemen, saj se je v drugi krog uvrstilo le šest najboljših raziskav na posameznem področju, izmed teh pa so samo dvema podelili zlato priznanje. Vsem mladim raziskovalcem za ta visoka priznanja iskreno čestitamo!

Srečanje je potekalo v izrednih razmerah, po vseh varnostnih predpisih (maske, razkuževanje, varnostna razdalja). Zaradi posebnih zahtev so za prevoz v Maribor in nazaj poskrbeli starši mladih raziskovalcev, za kar se jim iskreno zahvaljujemo!

Zbornik povzetkov raziskovalnih nalog, ki so se uvrstile na 54. državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije – 2020, je dostopen tukaj.

Petra in Nika s srebrnima priznanjema pred Fakulteto za naravoslovje in matematiko v Mariboru, 15. 9. 2020.
Pred objavo rezultatov na predmetnem področju etnologije, 14. 9. 2020. Najboljšim šestim raziskovalnim skupinam podelijo srebrne in zlate kipce sovic.
Špela in Gal sta za svojo raziskavo Markuzove domačije v Študi prejela zlati kipec sovice.

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost