Do konca tega tedna bodo učenci, ki so prijavljeni za izvajanje prostovoljnega samotestiranja, na domu prejeli testne sete z navodili za izvedbo. Dodatne informacije jim bodo ob prevzemu posredovali razredniki/razredničarke.

Predlagamo, da si starši, skupaj z otrokom, pred prvim samotestiranjem (v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj) ogledate predstavitveni posnetek na povezavi:

https://www.nijz.si/samotestiranje#prikaz-samotestiranja-%28posnetek%29

 

V primeru, da je rezultat samotestiranja pozitiven, je ta rezutat potrebno potrditi tudi s PCR testiranjem. Natančno postopanje v primeru pozitivnega rezultata samotestiranja je prikazano v infografiki, ki je dodana testnim kompletom, dostopna je tudi na povezavi: https://www.nijz.si/samotestiranje

 

Samotestiranje je nov pristop k preprečevanju širjenja okužbe s SARS-CoV-2 v Sloveniji, zato se vam bodo morda ob tem porajala različna vprašanja. Nekaj teh vprašanj je NIJZ že prejel, zato so odgovore nanje objavili v zavihku Pogosta vprašanja in odgovori na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/samotestiranje  

V primeru, da na navedeni spletni strani ne najdete odgovora na vaše vprašanje, se lahko za dodatne informacije obrnete na telefonsko številko Ministrstva za zdravje, ki je dosegljiva vsak delavnik med 8:30 – 15:30: 01/478 68 48.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost