Spremenjena  pravila v računalniški učilnici (leto 2018)

Samo na dve pravili v računalniški učilnici bi želel opozoriti:

  • Zadnji učitelj, ki ima ta dan pouk, naj poskrbi, da se računalniki ugasnejo (zaustavijo). Zaustavitev se lahko izvede samo s kratkim pritiskom na modri gumb. Zasloni naj ostanejo prižgani.
  • Ob koncu posamezne ure naj učenci pospravijo stole pod mize, tako da se naslon dotika mize.

S posodobitvijo vseh računalnikov v računalniški učilnici na Windows 10 Fall edition se je spremenila tehnologija zaščite računalnikov v računalnici pred spreminjanjem nastavitev. Stara tehnologija ni več delovala.

Še vedno pa velja, da se vse, kar učenci delajo na računalnikih v računalnici, ob zaustavitvi računalnika izbriše (namizje, gesla…). Računalniki se ponastavijo nazaj na želene nastavitve.

Računalniki sedaj delajo nekoliko hitreje. Vseeno pa predlagam, da se med urami pouka računalniki v računalnici ne ugašajo – kar je bilo tudi sedaj že pravilo.

Osnovna pravila

Osnovno pravilo je, da se računalnico zapusti tako, kakršna je bila pred našim obiskom. (Predpostavlja se, da so pred nami pospravili za sabo.) To pomeni:

Delovno mesto pospravimo za seboj, tako da stol na sredini delovnega mesta porinemo do konca pod mizo. Če smo na delovno mesto prinesli stol, ga odnesemo nazaj, kjer smo ga dobili, tako da ima vsako delovno mesto svoj stol. Če smo obračali zaslon, ga poravnamo z mizo. Tablo pobrišemo, projektor ugasnemo.

Menjavati nastavitve računalnikov ni zaželeno (ohranjevalniki zaslona, namizja…), se pa ta ustvarjalnost s ponovnim zagonom računalnika izbriše. Prav tako se izbrišejo vsa vnešena gesla in odprte prijave

Brez dovoljenja učitelja ni zaželjeno kakršno koli kopiranje datotek in instaliranje programov. Svoje izdelke shranjujemo v mapo Moji dokumenti, kjer si lahko odprete svoje mape ali na mreži v mapi Ucenci.

Urnik računalniške učilnice je objavljen na vratih učilnice. Računalnico lahko rezervirate tako, da se vpišete na list na vratih računalniške učilnice, pri meni osebno ali preko elektronske pošte.

Dušan Smolè

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost