ZAKLJUČEN PROJEKT HRANA NI ZA TJAVENDAN

OŠ RODICA V KONKURENCI OSNOVNIH ŠOL DOSEGLA 2. MESTO

  1. novembra 2015 je v Dijaškem domu Ivana Cankarja potekal zaključni dogodek “Hrana ni za tjavendan”, na katerem so učenci in dijaki predstavili glavne ugotovitve vzrokov zavržene hrane.

Zaključil se je projekt Hrana ni za tjavendan, ki je letos potekal prvič in je k sodelovanju privabil več kot 30 vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vse Slovenije, vključenih v program EKOšola. Projektu se je naša šola pridružila takoj spomladi z namenom zmanjševanja količine zavržene hrane, ozaveščanju o učinkoviti porabi hrane in odgovornem ravnanju z njo. V projektu je pod mentorstvom Bruna Šincka sodeloval sedanji 5. C razred. Skupaj z mentorjem so tako zasnovali več ukrepov za odgovorno ravnanje s hrano, ki bodo čez čas pomagali zmanjšati količino zavržene hrane. S projektom želimo nadaljevati tudi v prihodnje.

Na podlagi analize smo sodelujoče ustanove izvedle več aktivnosti za zmanjšanje količine zavržene hrane in dvig ozaveščenosti o odgovornem ravnanju s hrano. Na podlagi meritev bomo lahko kasneje izvajali različne ukrepe, s katerimi bomo pripomogli k zmanjšanju količine zavržene hrane.

Med ozaveščanjem so v sodelujočih šolah, vrtcih in dijaških domovih nastali tudi zgovorni izdelki, ki so predstavljeni na razstavi v Galeriji Dijaškega doma Ivana Cankarja v Ljubljani.

Nagrajenci

mesto ustanova mentorji
  OSNOVNE ŠOLE  
1. OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj Marija Arnuš
Alenka Kosem
Dragica Emeršič
2. OŠ Rodica Bruno Šincek
3. OŠ Puconci Melita Ficko Sapač

Med vsemi sodelujočimi ustanovami je podpornik projekta Lidl Slovenija podelil posebne nagrade vrtcem, šolam in mentorjem, ki so dosegli najboljše rezultate.

Več o poteku projekta si lahko preberete na spletni strani slovenskih EKOšol (http://www.ekosola.si/), fotografije pa so dostopne tukaj:

https://www.dropbox.com/sh/tmqfssghf5nae9j/AAA0ricOaGq_amU7IKmD9gLpa?dl=0

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost