Petek, 29. 5. 2020

Ker se bliža konec tedna, si boste morda privoščili kakšen izlet. Kako dobro pa sploh poznate Domžale?

 

 

Četrtek, 28. 5. 2020

Redni obiskovalci tega spletnega mesta tekaškega trenerja Urbana Praprotnika že dobro poznate. V torek so pri časniku Delo z njim opravili zanimiv intervju.

POVEZAVA

 

 

Sreda, 27. 5. 2020

 
Sredi tedna, si privoščite malo kulture. Najprej seveda šolske obveznosti, potem pa si v miru (ali pa zvečer) oglejte lutkovno predstavo.

 

Torek, 26. 5. 2020

Naš najboljši telovadec Sašo Bertoncelj je tudi odličen kuhar. Tole nam priporoča za večerjo, vi pa presenetite starše :).

 

 

 

Ponedeljek, 25. 5. 2020

Vzgojiteljica Rosita Podgorski je znova pripravila deklamacijo. Uspavanko za pujska, avtorice Sabine Posedel je posnela ob zvoku himalajskih posod.

 

Petek, 22. 5. 2020

Danes bo vsebina malce daljša, a ker je pred nami konec tedna bo čisto v redu. Na TVS je bil pred kratkim predvajan dokumentrani film o pomenu igre na prostem. Ste vedeli da igra, sploh če je malo drzna, pomembno vpliva na možgane?

 

Četrtek, 21. 5. 2020

Danes vas vabimo, da si na tej povezavi ogledate muzeje po svetu. Uživajte na razstavi :).

 

 

Sreda, 20. 5. 2020

Danes vas znova vabimo, da se malo razmigate. Kratek nasvet dr. Stanka Pinterja si privoščite med odmorom :).

 

Torek, 19. 5. 2020

Poznate TIBETANČKE? Gre za sklop “5 tibetanskih vaj”, ki telesu omogočajo prost pretok energije, in vas sprostijo. Poglejte si posnetek naše učiteljice Petre Šuštar.

POVEZAVA

 

Ponedeljek, 18. 5. 2020

Poznate oddajo IZODROM? Ko boste naredili vse za šolo in se razgibali na svežem zraku, se malo sprehodite po spletnem arhivu.

Petek, 15. 5. 2020

Za konec tedna si lahko privoščite malo sprostitve. Ko vam bodo starši dovolili si poglejte, kaj vse ponuja BSF (baza slovenskih filmov).

POVEZAVA

 

Četrtek, 14. 5. 2020

“Vedno in za vedno!” Harry Potter! Zlati zviz sta v glasbi ulovila Sonja in Luka Einfalt.

VIDEO

 

 

Sreda, 13. 5. 2020

Tokrat se boste malo razmigali. Z nami je tekaški trener Urban Praprotnik

 

Torek, 12. 5. 2020

Ste že slišali za Časoris? Tule je povezava, še prej pa dokončajte šolske obveznosti.

 

Ponedeljek, 11. 5. 2020

Zdajle si bomo znova privoščili eno dihalno vajo. Kako vse skupaj izgleda, pa nam bo povedal vodja Dihalnice doktor Milan Hosta.

 

Petek, 8. 5. 2020

Dan Evrope – 9. maj: evropsko himno z glasbo Ludwiga van Beethovna (letos praznujemo 250-letnico rojstva) radostno prepevajo pevci OPZ: Kaja, Klemen, Manca, Teo, Živa, Luna in Zara!

POVEZAVA

 

Četrtek, 7. 5. 2020

Ali veste, da so smrekovi vršički še bolj zdravilni, če jim zapojete? Pa tudi za vse nas sta Pomladno Janeza Bitenca zapeli sestrici, naši pevki, Zoja in Živa.

POVEZAVA

 

Sreda, 6. 5. 2020

Učiteljica Mateja Jakoš Vasle je ponovno pripravila kratek video posnetek. Tema tokratnega je prebujajoča narava. Poglejte si ga, potem pa na delo :).

POVEZAVA

Torek, 5. 5. 2020

Za torek pa še ena družinska naloga. Grega Pust nam bo dal navodila, naloga pa je namenjena vsem članom družine.

 

Ponedeljek, 4. 5. 2020

Danes boste že povabljeni, da spijete požirek. V povezavi z vadbo, bo to seveda voda. Kako vse skupaj izgleda, pa nam bo povedal doktor Stanko Pinter s Fakultete za šport. Hitro si pripravite plastenko z vodo in prisluhnite navodilom.

 

Petek, 24. 4. 2020

Vsaka država in vsak narod jo ima. Od današnjega dne pa jo imamo tudi na naši šoli. Že veš o čem govorimo? V 4. tednu šolanja na daljavo so bili učenci od 6. do 9. razreda nagovorjeni k ustvarjanju šolske himne. Prispelo je kar 170 različnih pesmi, izmed katerih je komisija v sestavi strokovnih delavk Katje Gačnik, Mateje Jakoš Vasle in Maje Petek Tomšič izbrala pesem devetošolke Maje Korošec. Maja, iskrene čestitke. 

Veselimo se dne, ko bomo pesem lahko skupaj zapeli. 

 

Četrtek, 23. 4. 2020

Ker moramo letos med počitnicami ostati doma, si privoščite tale virtualni sprehod po Sloveniji. Imejte se lepo, po počitnicah pa znova na delo :).

 

Sreda, 22. 4. 2020

Za dobro sredo, morda tale ideja za kosilo. Seveda je najprej na vrsti šola, potem pa stopite v kuhinjo in pomagajte svojim staršem. Pa dober tek. Aja, tole pa je recept telovadca Saša Bertonclja.

 

Torek, 21. 4. 2020

Za torek vam privoščimo še pesem Adija Smolarja.
učiteljica Zlatka Gasparič pa je nekoliko prilagodila besedilo. Vam je všeč? Dodajte še svojo kitico, a najprej delo za šolo :).
 
Jaz bi šel v šolo,
Jaz bi šel v šolo,
Nočem sam za kompom skos sedet.
Jaz bi šel v šolo,
Jaz bi šel v šolo
Rad bi vidu svoje frende spet.

 

Ponedeljek, 20. 4. 2020

Skladbo Arama Iljiča Hačaturjana: Andantino za dober dan vsem nam igrata Sonja in Luka Einfalt. Povezava do videa.

 

Petek, 16. 4. 2020

Za dober dan pojejo člani našega OPZ: Pia in Svit Mandelj ter Kaja in Klemen Juvančič. Kekčeva pesem – 1. kitica (povezava do videa) Kekčeva pesem – 2. kitica (povezava do videa)

 

Četrtek, 16. 4. 2020

Za dober dan bomo malo zadihali, skozi vajo pa nas bo popeljal vodja Dihalnice doktor Milan Hosta.

 

Sreda, 15. 4. 2020

Učiteljica tretjega razreda Mateja Jakoš Vasle, je v zadnjem času posnela kar nekaj kratkih filmov. Poglejte si enega, potem pa hitro na delo 🙂 Povezava.

 

Torek, 14. 4. 2020

Za lep začetek dneva prisluhnimo pravljici Razvajeni vrabček, ki jo ob zvokih himalajskih posod bere vzgojiteljica Rositka Podgorski. Vaša naloga je le, da se povsem sprostite :).

 

Petek, 10. 4. 2020

Za zaključek tedna pa še tale povezava. Tekaški trener Urban Prapotnik razmišlja o tem, da je dobro iti tudi na svež zrak. Pa prijeten konec tedna.. Povezava do prispevka.

 

Četrtek, 9. 4. 2020

Za dober začetek dneva, vam priporočamo, da si preberete intervju z zdravnico doktorico Nado Rotovnik Kozjek, v časopisu Delo. Prijetno branje, potem pa na delo :). Povezava do intervjuja.

 

Sreda, 8. 4. 2020

Smo že sredi tedna in za dober začetek dneva vas vabimo, da prisluhnete državnemu prvaku v maratonu Primožu Kobetu. Malo se razmigajte, pa bo tudi učenje lažje :).

Torek, 7. 4. 2020

Danes je Svetovni dan zdravja, za dober začetek pa prisluhnite zdravnici doktorici Petri Zupet, z Inštituta za medicino in šport v Ljubljani.

Ponedeljek, 6. 4. 2020

Za uvod v dober dan pa še tole. Namig za gibalno nalogo je pripravil kolesarski trener Miha Koncilija, ki je nekoč učil tudi na naši šoli.

Petek, 3. 4. 2020

Današnji gibalni namig je pripravila profesorica na Fakulteti za šport, doktorica Maja Dolenc. Vaja, ki jo je pripravila ni zahtevna, obenem krepi tudi sosedske odnose :).

Četrtek, 2. 4. 2020

Za dober začetek dneva namig Saša Bertonclja. Tole najboljši slovenski telovadec priporoča za zajtrk.
(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost