Teden pisanja z roko 2022 je vseslovenska akcija, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Tudi naša šola se pridružuje aktivnostim.

V Tednu 2022 bomo spodbujali “lepo” pisanje z roko, čitljivo, tekoče, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2022 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2022 je Pišem z roko, ker… To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri. Učenci bodo pisali npr. zahvale, pohvale, čestitke za rojstni dan. Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko. Naj jih nekaj naštejemo: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši.

V Tednu pisanja z roko lahko sodeluješ tudi tako, da na socialnih omrežjih (FacebookTwitter, Instagram …) objaviš svoj rokopis na brezčrten papir s pisanimi črkami: »To je moja pisava. Ponosna/Ponosen sem nanjo, saj je izvirna in neponovljiva.« In se podpisal/-a.

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost