V letošnjem šolskem letu so se v tekmovanju Male sive celice preizkusili naši fantje in sicer Luka Stančič (7. c), Arian Pohlen (8. c) in Nil Gorjanc (9. b) pod vodstvom mentorice Ane Kovač. Sodelovalo je 278 ekip iz cele Slovenije. Na regijskem tekmovanju so se fantje uvrstili med 8 najboljših, nato pa na ustnem delu premagali ekipo OŠ Janka modra iz Dola pri Ljubljani. Zmaga jim je prinesla uvrstitev med najboljših 32 ekip v Sloveniji in prvi nastop v oddaji. Žreb je nato določil njihovo nasprotno ekipo – OŠ Bogojina. S končnim rezultatom 50:44, so se Luka, Arian in Nil veselili uvrstitve v osmino finala.

V pustni oddaji, so se trije mušketirji in tigrice iz OŠ Naklo pomerili v 7 igrah (Kaj ne drži?, vprašanja, hitre celice, možganski labirint, brihtolin, vprašanja). Skozi vprašanja sta jih popeljala sam Beethoven (Juš Milčinski) in njegova muza. Soočili so se z veselo šolo, simfoničnim orkestrom, glasbo iz kraljestva živali, časovnimi pasovi in geometrijo. Načrte jim je prekrižala sekanta, malo jih je opekla kresnička, odrešila pa sta jih obris neevropske države in Beethovnova želja.

Vas zanima zmagovalec, ki se bo uvrstil med najboljših 8? Potem spremljajte in navijajte za našo ekipo v soboto, 26. 2. 2022, ob 9.40 uri na TV SLO 1. Novost v tej sezoni je tudi aplikacija MSC doma, ki gledalcem omogoča istočasno tekmo. Preverite svoje znanje tudi sami in poskušajte premagati našo ekipo, ter si priigrajte nagrado.

 

Mušketirji, Beethoven, tigrice in naši super navijači v ozadju. 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost