Dnevno spremljamo dogajanje v vzhodnem delu Evrope: ljudi v stiskah in nevarnostih, otroke v okoliščinah, ki pretresejo človeka.

Verjetno so vam otroci že povedali, da smo se v šoli pridružili humanitarni akciji Obrtne zbornice Domžale za pomoč Ukrajini.

 

Zbirali bomo:

suho hrano (energijske ploščice, suho sadje, oreščke, konzervirano hrano, testenine, instant žita, kavo, čaj, sladkarije), oblačila (dežni plašči, spodnje perilo za moške, ženske, otroke), brisače, prenosne blazine in podloge za jogo, termo in toplotne odeje, spalne vreče, odeje, vzglavnike, posteljnino, baterije, sveče, svetilke, posodo, sredstva za nego in čiščenje (milo, gel za tuširanje, šampon), zobno pasto, plenice, higienske vložke, papirnate brisače, alkoholne antiseptike, univerzalne komplete za prvo pomoč.

Kar lahko podarite, naj bo zapakirano v kartonasto škatlo.

 

Kdaj in kje:

Učenci lahko paket za pomoč Ukrajini prinesejo v ponedeljek, 7. 3. in torek, 8. 3. 2022, pred poukom (od 8.05 do 8.20) ali po pouku (od 12.40 do 14.00) v šolsko avlo.

V Jaršah učenci humanitarni paket ob prihodu v šolo odložijo v vetrolovu. Zbrano pomoč bomo prepeljali na Rodico in pripravili za prevoz na zbirališče.

V naprej se zahvaljujemo za sodelovanje.

Učenci in mentorice Šolske skupnosti učencev OŠ Rodica.

 

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost