V sklopu projekta Ne meč’mo hrane stran!, ki poteka pod okriljem organizacije Ekologi brez meja, smo v mesecu novembru odgovorili na nagradni vprašalnik za osnovne in srednje šole, ki je ponudil priliko za razmislek, kako je tema zavržene hrane vpletena v vsakdanjik posamezne šole, organizatorju projekta pa pomemben uvid v problematiko v javnih ustanovah. Že v prejšnjih projektih se je ugotovilo, da izobraževalne ustanove niso izjema pri količini zavržene hrane – po statističnih izračunih vse šole skupaj na letni ravni za odvoz zavržene hrane porabijo 3 do 4 milijone €. To so milijoni, ki bi jih lahko namenili za učbeniške sklade, izlete socialno ogroženih učencev …

Naša šola se tega problema močno zaveda, saj sodeluje v več podobnih projektih (Hrana ni za tjavendan – http://www.sola-rodica.si/2015/12/04/hrana-ni-za-tjavendan/ , Odgovorno s hrano idr. ),  zato poskušamo z različnimi dejavnostmi učence ozavestiti za bolj smotrno ravnanje s hrano – tako v šoli kot tudi doma.

Naša šola je s točkovanim vprašalnikom za dosedanje delo na področju problematike zavržene hrane med 41 šolami pristala na drugem mestu in si prislužila brezplačno predvajanje filma Just Eat It! (Ne meč’mo hrane stran!). Z njegovim predvajanjem bomo učencem in zaposlenim na šoli še bolj približali globalni problem zavržene hrane.

Več informacij tukaj: http://ebm.si/hrana/sole-uspesne-v-boju-proti-zavrzeni-hrani

Bruno Šincek

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost