Slab teden po prihodu z novoletnih počitnic, smo se soočili s hitrim širjenjem okužb – po mnenju epidemiološke službe gre najverjetneje za različico omikron. Beležimo številna obolenja med učenci in med šolskim osebjem.

Posledica so karantene oddelkov, ki po novem trajajo sedem dni od zadnjega dne rizičnega kontakta, prepoznanega v šoli.

V šoli bomo še naprej pozorni na izvajanje vseh preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa, čeprav se v trenutni situaciji zdi, da nas virus prehiteva: zračenje prostorov (kljub neugodnim zunanjim temperaturam), nošenje zaščitnih mask, umivanje rok, dnevna higiena prostorov, optimalno vzdrževanje mehurčkov in drugo.

V tem (in verjetno še v naslednjem) tednu smo odpovedali vse interesne dejavnosti, kjer prihaja do mešanja otrok različnih oddelkov.

Prisiljeni smo poenostaviti ali deloma spremeniti jedilnike, saj tudi v kuhinji manjka del kadra.

Vsak lahko s svojim ravnanjem doprinese k obvladovanju stanja, predvsem pa k skrbi za lastno zdravje in zdravje drugih.

Izjemno pomembno je, da v šolo prihajajo le zdravi otroci in zaposleni. Bodite pozorni že na blage simptome prehlada in na vse druge, ki jih poznamo v povezavi z boleznijo Covid. Bolje je, da otrok preventivno ostane doma dan ali dva, saj se v tem času bolezen že lahko razvije. Če je le mogoče, omejujte vsakdanje stike.

V šoli bomo naredili vse, da pouk, kljub vmesnim karantenam in odsotnosti kadra, izvajamo v šoli.

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost