Spoštovani starši.

Šolske poletne počitnice se iztekajo. Zaključujemo še zadnje organizacijske in vsebinske priprave na novo šolsko leto ter posredujemo prve napotke, vezane na začetek pouka. Informacije bomo sproti dopolnjevali oz. vas o vseh spremembah obveščali.

  • Prvi šolski dan bo v petek, 1. septembra 2023.
  • september 2023 bo pomemben dan za naše prvošolčke. Starši ste informacijo o sprejemu že prejeli. Učence in starše 1. a in 1. c bomo sprejeli v šolski avli ob 9.15, učence in starše 1. b pa ob 10.30 v telovadnici šole v Jaršah. Svetujemo, da v šolo pridete peš oz. vozila parkirate na parkirišču pri Mlinščici (ob vrtcu Ostržek).
  • Starejši učenci (od 2. do 9. razreda) na prvi šolski dan v šolo pridejo po naslednjem časovnem razporedu:
  • učenci 2. in 3. razreda se na vhodni ploščadi (oz. šolskem igrišču v Jaršah) zberejo ob 8.00;
  • učenci 4. in 5. razreda se na vhodni ploščadi (oz. šolskem igrišču v Jaršah) zberejo ob 8.15;
  • učenci 6. in 7. razreda se na vhodni ploščadi zberejo ob 8.30;
  • učenci 8. in 9. pa se na vhodni ploščadi zberejo ob 8.45.

Pričakali jih bodo njihovi razredniki in razredničarke ter jih pospremili v učilnice.

V šolskem letu 2023/2024 bodo oddelke vodile/i razredničarke/razredniki:

 

oddelek razredničarka/razrednik oddelek razredničarka/razrednik
1. a ŠARC TATJANA 6. a LAPANJE IRENA
1. b GOMBOC SIMONA 6. b BERLEC ANDREJA
1. c LOGAR URŠKA 6. c GAČNIK KATJA
2. a MUČIBABIĆ IRENA 7. a GASPARIČ ZLATKA
2. b POKOVEC NATALIJA 7. b KREMPL MAJA
2. c TROBEC DAMJANA 7. c ŠIRCELJ KATJA
3. a GABER PECELI ANITA 7. d KOS KLEMEN
3. b PEČEVNIK METKA 8. a GROBIN KHAM TJAŠA
3. c JAKOŠ VASLE MATEJA 8. b STANČIČ JANA
4. a OREHEK MARTINA 8. c GRILJ VILMA
4. b GALE ANI 8. d MAJCEN MATEJA
4. c BOŽIČ EVA 9. a JEROMEN JURE
5. a KLEMENC SAŠA 9. b MAH MARTIN
5. b JERETINA ANŽIN DRAGA 9. c VOLČINI DANICA
5. c KOŽELJ JUHANT SONJA    

 

  • šolskega prevoza s Količevega prvi šolski dan še ne bo, od ponedeljka, 4. septembra 2023 dalje pa bo potekal po običajni časovnici (trasa bo lahko zaradi sanacije mostu čez Kamniško Bistrico začasno spremenjena):
  JUTRANJI PREVOZ POPOLDANSKI PREVOZ
Papirnica Količevo 7.45 15.10
Količevo – pri brvi 7.46 15.05
Helios (postajališče) 7.50 15.00

OŠ Rodica, Kettejeva 13,

dislokacija Jarše, Šolska 1

8.00/8.05 14.45/14.50

 

Prvi šolski dan bodo otroci prejeli prijavnice, s katerimi bomo preverili interes in število vozačev.

  • jutranje varstvo prvošolcev bomo pričeli izvajati v ponedeljek, 4. septembra 2023. V primeru, da boste jutranje varstvo potrebovali tudi za učence 2. ali 3. razreda (nujne okoliščine) boste za prijavnico zaprosili razredničarko (brez prijave otroka ne morete vključiti v skupino). Jutranje varstvo bo potekalo od 6.10 na lokaciji Rodica in od 6.30 na lokaciji Jarše.
  • prvi šolski dan bo po končanem pouku bo organizirano podaljšano bivanje, v katerega se vključijo učenci, prijavljeni v spomladanskem obdobju. Skupine smo oblikovali glede na prijave, glede na urnike pouka, izbirnih predmetov in interesnih dejavnosti ter razpoložljiv obseg programa. Prvi teden v septembru bomo vse prijave in razporeditve ponovno preverili in prosimo, da označite uro, ko bo otrok običajno zapuščal skupino. Če bo po pouku odšel samo na kosilo, ga v podaljšano bivanje ne prijavljajte. Podaljšano bivanje bo za 1. b, 2. b, 3. b organizirano v šoli Jarše, učenci 4. b in 5. b pa bodo prehajali na lokacijo Rodica, kjer bodo potekali tudi izbirni predmeti.
  • urniki oddelkov bodo dostopni od 26. 8. 2023 preko eAsistenta ali preko spletne strani (zavihek »Urnik«).
  • malica bo prvi šolski dan organizirana za vse učence, tekom dopoldneva pa bomo zbrali tudi informativne prijave na kosilo. Z otrokom se dogovorite, ali bo kosilo jedel že prvi šolski dan. Zajtrk in popoldanska malica bosta organizirani od 11. septembra dalje. Vsi učenci bodo domov prinesli pogodbe, ki so dodaten dokument k vaši junijski prijavi na šolsko prehrano. Pravico do subvencionirane prehrane urejate na Centru za socialno delo. Zdravstveno utemeljene prehranske posebnosti boste urejali z organizatorko šolsko prehrane, go. Meto Maček.
  • učenci naj v šolo pridejo s potrebščinami za urnik 1. šolskega dne (petek). Učenci 1. triletja prvi dan v šoli prejmejo brezplačna učna gradiva. Učenci, ki junija gradiv iz učbeniškega sklada še niso prejeli, jih bodo v šolski knjižnici prevzeli v 1. tednu septembra. Pomembno je, da dobro skrbijo za svoj učbeniški komplet, ker si ga bodo izposodili na svoje ime. Učbenikov naj si preko šolskega leta ne izmenjujejo. Prosim vas, da otroci izposojene učbenike doma zaščitijo (ovijejo), saj s tem prispevajo, da jih vrstniki v naslednjem letu dobijo nepoškodovane.
  • učenci bodo seznanjeni s ponudbo interesnih dejavnosti ter urnikom izvedbe. Tudi letos bo precej interesnih dejavnosti vključenih v program in urnik podaljšanega bivanja, druge pa bodo otroci lahko izbirali.  Skupaj z otrokom izberite interesno dejavnost, ki bo primerna sprostitev, novo učenje ali priložnost za razvoj talentov ter upoštevajte, da bo nekaterih dejavnosti deležen že v času podaljšanega bivanja. Svetujemo, da izbir ni preveč.
  • o izvedbi prvih roditeljskih sestankov vas bomo z vabili še obvestili. Praviloma bodo potekali v tednu od 18. do 22. septembra 2023.

 

 

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost