V okviru programa ACES smo se letos povezali s šolo Opštinsko Osnovno Učiliste Vančo Prke iz Delčeva, Makedonija.

Naslov našega projekta je Pravi utrip (True Beat), glavna ideja pa je bila povezava in prepoznava pravih informacij, ki nam jih podajajo različni mediji. Dejavnosti so potekale skozi vse leto, še posebej aktivni pa smo bili ob dveh izmenjavah.  Konec novembra so nas obiskali gostje iz Makedonije. Na šoli smo jim pripravili vrsto aktivnosti (koncert, delavnice, ples, športne aktivnosti,…), poleg tega pa smo jim pokazali tudi del Slovenije (Domžale, Ljubljano, Postojnsko jamo). V Makedoniji je delo na šoli potekalo podobno, gostitelji pa so nas odpeljali tudi na ogled Skopja. Ob uresničevanju projektnih zamisli, je velik poudarek Acesovih aktivnosti tudi spoznavanje drugih kultur in okolij. Tega so učenci in učenke v veliki meri deležni ob vsaki izmenjavi, saj stanujejo pri svojem vrstniku – gostitelju doma.

V projekt je bilo neposredno vključenih osem učiteljev in 16 učencev naše šole, posredno pa jih je sodelovalo okrog 200 (športne igre, koncert, ples,…)

Projekt Aces, ki smo ga uspešno izpeljali že četrto leto (tretje zapored) smo aprila zaključili na akademiji v Senecu na Slovaškem.

balkan

Mednarodno sodelovanje ACES

mac_slo_aces

V okviru programa ACES smo se letos povezali s šolo Opštinsko Osnovno Učiliste Vanco Prke Delčevo iz Makedonije.

Projekt se imenuje Pravi utrip (True Beat), ideja pa je povezava in prepoznava pravih informacij. Načrtujemo dejavnosti, ki bodo tekle skozi vse leto, posebne dneve dejavnosti in dve izmenjavi.

 

V nadaljevanju šolskega leta bomo projekt ACES uresničevali prek spletnih vsebin, februarja pa načrtujemo drugo mobilnost, ko bomo učence OŠ Rodica odpeljali v Delčevo.

Tudi tam načrtujemo delo na različnih delavnicah, povezanih z mediji, del mobilnosti pa bo namenjen tudi spoznavanju tamkajšnjega življenja in šolskega dela.

 

Projekt Aces, ki ga uspešno vodimo že četrto leto (tretje zapored,) bomo aprila zaključili na akademiji v Senecu na Slovaškem.

 

aces

aces-reklame

www.aces.or.at

 

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost