Tudi v letošnjem šolskem letu bomo izpeljali projekt, ki sva ga tokrat malo preimenovali, saj bo poudarek na PODARJANJU knjig.

Kdo lahko sodeluje? Vsak, ki želi podariti nekomu knjigo s POSVETILOM, jo naj izbere za nekega konkretnega človeka, torej je knjiga namenjena prav njemu. Letos ne bo izmenjave, pač pa podarjanje.

Kakšne knjige podarjamo? Podarjamo kvalitetne knjige, z namenom obdariti konkretnega učenca, učitelja – torej ne nosimo knjig, ki nimajo osebne note, neuporabnih ali celo uničenih knjig.

Kako knjigo izročim? Knjigo, ki jo bomo podarili, zavijemo, še prej pa vanjo napišemo posvetilo – lahko se podpišemo ali pa ne. Na ovitek knjige napišemo ime in priimek obdarovanca (razred za učence).

Kam in kdaj prinesem knjigo? Od 1. do 5. razreda knjige zbirate v razredih razredniki do konca aprila (v maju jih bomo razdelili). Za učence od 6. do 9. razreda se bodo knjige zbirale v knjižnici ali pri učiteljici Petri Šuštar, ko knjižničarke ne bo (naslednji teden) – tudi do konca aprila.

Kdaj bodo knjige pri svojih bralcih? Knjigonoše (prostovoljci) bodo v začetku maja knjige raznosili po razredih učencem in učiteljem in jih tako razveselili.

PODARI IN OSREČI!

Koordinatorici:

Petra Šuštar in Sabina Burkeljca

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost