Na osnovni šoli Rodica je v sodelovanju z ZPM Domžale od 16.8. do 31.8.2017 potekalo poletno počitniško varstvo. V poletno počitniško varstvo je bilo prijavljeno rekordno število otrok z okoliških šol in občin. V počitniškem varstvu smo veliko ustvarjali, se igrali, plesali, igrali nogomet, peli in gledali risanke, poslušali smo tudi pesmice.

Prvi teden smo se med seboj spoznavali, iz barvnega papirja smo naredili morske živali (hobotnico, rakca in žabico), risali smo tudi z voščenkami. V drugem tednu, ko je bilo že več otrok in s(m)o se že vsi poznali, so fantje komaj čakali na nogomet, punce pa na ustvarjalne urice. Naredili smo svoje krede, obiskali pa smo tudi knjižnico Domžale in se udeležili dejavnosti »ODKLOPI SE!« ter si izposodili nekaj knjig. Za dobrodošlico prvošolčkom smo okrasili učilnico, v kateri smo preživeli veliko časa, iz plastelina pa smo izdelali razne duhce, živali, pošasti …  Kar je otrokom v tistem trenutku padlo na pamet. Ker se je v teh zadnjih tednih poletnega počitniškega varstva spet segrelo, smo otroci skupaj z učiteljicami pripravili sadne sladoledne lučke in sladoled s tekočim dušikom. Ker imamo dar za ustvarjanje, smo iz volne naredili tudi prav luštne cofke, ki jih lahko uporabimo za obeske. Zadnji teden pa smo obiskali kulturni dom Franca Bernika, kjer smo si ogledali risanko Jaz, baraba 3 in na to temo tudi ustvarjali. Zadnji dan so nam učiteljice pripravile še iskanje zaklada, kjer so bili zaklad bomboni, s katerimi smo se veselo posladkali. Presenetili pa so nas tudi kuharji, saj so nam za zadnji dan počitniškega varstva pripravili sladko presenečenje – sladoled. Otroci so bili nadvse veseli in so z nasmeški na obrazih odhajali novim izzivom naproti.

Poletno počitniško varstvo je minilo hitro, bilo je zanimivo in pestro. Zaradi pestrega programa nam ni bilo dolgčas.

Otrokom želimo čim bolj miren vstop v novo šolsko leto 2017/2018 in upamo, da si bodo poletno počitniško varstvo vtisnili v spomin.

 

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost