V torek, 19. 2. 2019, in sredo, 20. 2. 2019, so imeli tretješolci poseben obisk. Obiskali so jih člani Društva za teorijo in kulturo hendikepa, ki so izvedli delavnico Bontonček. Preko delavnice so učenci spoznali različne oblike hendikepa ter se poskušali vživeti v različne situacije, ki jih doživijo hendikepirani.

Učenci so o delavnici povedali sledeče:

V torek so v naš razred prišli gostje: Katrin, Romana in asistent Leon. Najboljši del je bil, ko sem moral z zaprtimi očmi najti svoje copate in ko sem v zahvalo izdelal maketo iz papirja. Pri Katrin mi je bilo všeč tudi to, da ima zelo razvite čute, razen vida. Veliko smo se tudi pogovarjali o tem, kako pristopimo k človeku in kako pomagamo. Vse skupaj je bilo zelo zanimivo. Tega dne nikoli ne bom pozabil. (Žiga)

Na začetku delavnice smo se pogovarjali in ugotovili, da je gospa Katrin slepa in se ne more gibati, Romana se zaradi težav s sklepi ne more skloniti, Leon pa je Katrinin osebni asistent. Sledile so delavnice, pri Romani smo skušali obleči hlače in nogavice brez da bi se sklonili, pri Katrin smo se igrali igro Človek ne jezi se za slepe, pri Leonu pa smo iskali copate in imeli pri tem zavezane oči. (Brina)

Na delavnici sem se naučila kako pomagati invalidom. Ugotovila sem, da je zelo težko, če si invalid. Izvedela sem, da smo si navzven drugačni, ampak v srcu enaki. Vsi enako čutimo in razmišljamo. (Lara)

Danes sem se zelo veliko naučila. Spoznala sem tri ljudi: Romano, Leona in Katrin. Zelo mi je bilo všeč, da smo lahko poskusili, kako živiš, če si slep, gluh ali pa imaš bolezen. Nisem vedela, da moraš imeti toliko pripomočkov in da je to lahko tako težko. (Klara)

Pouk se mi je zdel zanimiv, ker sem izvedel, kako invalidi preživljajo dan in življenje. Izvedel sem, kakšne stvari uporabljajo. Izvedel sem tudi kakšne težave lahko imajo. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo s prevezo na očeh iskali svoje copate. (Adnan)

Danes sem ugotovila, da smo si ljudje različni vendar enaki. Spoznala sem Katrin, Romano in Leona. Katrin je na invalidskem vozičku, Romana pa ima bolezen sklepov. Potrebujeta različne pripomočke. Romana rada kolesari, seveda pa mora zato imeti prilagojeno kolo. Katrin pa se rada vozi z motorjem. Ugotovila sem, da biti slep ni prav lahko. (Amina)

 

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost