Spoštovani starši, drage učenke in učenci.

Šolske poletne počitnice se po posebno zahtevnem in zelo drugačnem šolskem letu iztekajo. Upam, da minevajo prijetno. Ker je vprašanje o tem, kako bomo vstopili v novo šolsko leto, povzročalo obilo skrbi vseh, ki tako ali drugače bedimo nad šolanjem otrok, vam v pred začetkom pouka posredujemo nekaj informacij. Le-te bomo sproti dopolnjevali oz. vas o vseh spremembah sproti obveščali.

  • na izvajanje pouka se pripravljamo po t.i. B-modelu, kar pomeni, da se 1. septembra v šolo predvidoma vrnejo vsi otroci, pri čemer se bodo zaradi preprečevanju širjenja virusa Covid-19 izvajali organizacijski, predvsem pa higienski ukrepi, ki jih poznamo že iz obdobja postopnega vračanja otrok v šolo (npr. skrb za higieno rok, kašlja in kihanja, razkuževanje rok ob vstopu v šolo in posamezne prostore, vzdrževanje medsebojne razdalje…). Ključnega pomena je, da v šolo pridejo samo zdravi otroci.
  • učenci bodo s šolskim delom in  pripravo na pouk pričeli v torek, 1. septembra 2020. Prvi šolski dan je poseben za vse. Ker pa je pomembno, da čimbolj preprečimo masovno zbiranje, smo na prvi šolski dan prihod v šolo razporedili v več časovnih intervalov (na vhodni ploščadi oz. na igrišču šole Jarše jih pričakajo razredničarke/razredniki in jih pospremijo v matične učilnice) in sicer:
  • učenci 2. in 3. razreda se na vhodni ploščadi (oz. šolskem igrišču v Jaršah) zberejo med 8.00 in 8.15;
  • učenci 4. in 5. razreda se na vhodni ploščadi (oz. šolskem igrišču v Jaršah) zberejo med 8.15 in 8.30;
  • učenci 6. in 7. razreda se na vhodni ploščadi zberejo med 8.30 in 8.45;
  • učenci 8. in 9. pa se na vhodni ploščadi zberejo med 8.45 in 9.00.
  • 1. september 2020 bo poseben dan tudi za prvošolce. Starši boste otroke pred šolo pripeljali ob 10.15 (učence 1. a in 1. c na zbirno mesto vhoda v šolski prizidek na Kettejevi 13, učence 1. b pa na šolsko igrišče šole v Jaršah). Posredovali vam bomo še dodatno pisno obvestilo.
  • v šolskem letu 2020/2021 bodo oddelke vodili:
oddelekrazredničarka/razrednikoddelekrazredničarka/razrednik
1. aŠARC TATJANA6. aBROVČ ALENKA
1. bGOMBOC SIMONA6. bZIERNFELD VANESSA
1. cLOGAR URŠKA6. cVOLČINI DANICA
2. aMUČIBABIĆ IRENA7. aBERLEC ANDREJA
2. bPOKOVEC NATALIJA7. bSTANČIČ JANA
2. cTROBEC DAMJANA7. cGRILJ VILMA
3. aGABER PECELI ANITA8. aVIDMAR MATEJA
3. bPEČEVNIK METKA8. bMAH MARTIN
3. cJAKOŠ VASLE MATEJA8. cDROBNE MARKO
4. aKLEMENC SAŠA8. dGASPARIČ ZLATKA
4. bGALE ANI9. aGROBIN KHAM TJAŠA
4. cTOMELJ JOŽICA9. bSMOLE DUŠAN
4. dŠINCEK BRUNO9. cDEŠMAN SENČAR PETRA
5. aKOŽELJ JUHANT SONJA  
5. bJERETINA ANŽIN DRAGA  
5. cRAMOVŠ ŠTEFKA  
  • šolskega prevoza s Količevega prvi šolski dan še ne bo, od srede, 2. septembra 2020 dalje pa bo potekal po naslednji časovnici:
 JUTRANJI PREVOZPOPOLDANSKI PREVOZ
Papirnica Količevo7.4515.10
Količevo – pri brvi7.4615.05
Helios (postajališče)7.5015.00
OŠ Rodica, Kettejeva 13, dislokacija Jarše, Šolska 18.00/8.0514.45/14.50

 Svetujemo, da učenci na avtobusu nosijo zaščitno masko za obraz, predvsem pa upoštevajo navodila voznika (sedežni red, razkuževanje rok).

Prvi šolski dan bodo otroci prejeli prijavnice, na katerih bomo ponovno preverili število vozačev in ustreznost časovne razporeditev ter vstopno-izstopnih mest.

  • jutranje varstvo zaradi kasnejšega prihoda prvošolcev v spremstvu staršev v šolo v torek, 1. septembra še ne bo organizirano, z izvedbo bomo pričeli v sredo, 2. septembra. Na lokaciji Rodica bo potekalo od 6.10 do 8.10 (učilnica 1. c), na lokaciji Jarše pa od 6.30 ure do 8.10 (učilnica 1. b).  Jutranje varstvo je zagotovljen/financiran program samo za prvošolce (prijave že imamo), potrebe pa vsako leto beležimo tudi pri starejših učencih. Starejše učence bomo skušali razvrstiti v eno od skupin prvošolcev do dovoljenega normativa (prijavnica). Če bo učencev preveč, bo za starejše otroke potreben mesečni prispevek. Ker v jutranjem varstvu prihaja do mešanja otrok iz različnih oddelkov, svetujemo, da otrokov prihod v šolo organizirate tako, da vključitev v jutranje varstvo ne bo potrebna.
  • prvi šolski dan bodo po končanem pouku bo že organizirano podaljšano bivanje, v katerega se vključijo učenci, prijavljeni v spomladanskem obdobju (tudi za prvošolce, ki bi varstvo morda že potrebovali). Skupine smo oblikovali glede na prijave, glede na urnike pouka, izbirnih predmetov in interesnih dejavnosti ter razpoložljive ure, ki jih financira ministrstvo. Prvi teden v septembru bomo vse prijave in razporeditve ponovno preverili in prosimo, da otroka prijavite, do ure, ko bo običajno zapuščal skupino. Če bo otrok po pouku odšel samo na kosilo, ga v podaljšano bivanje ne prijavljajte. Podaljšano bivanje bo letos organizirano tudi v šoli Jarše, saj je to eden od ukrepov za omejevanje mešanja otrok različnih skupin in oddelkov.
  • urniki oddelkov so objavljeni na šolski spletni strani (zavihek »Urniki in nadomeščanja«), dostopni so tudi preko e Asistenta.
  • malica bo prvi šolski dan organizirana za vse učence, tekom dopoldneva pa bomo zbrali tudi informativne prijave na kosilo. Z otrokom se dogovorite, ali bo kosilo jedel že prvi šolski dan. Sicer pa bodo otroci domov prinesli pogodbe, ki so dodaten dokument k vaši junijski prijavi na šolsko prehrano. Pravico do subvencionirane prehrane urejate na Centru za socialno delo. Zdravstveno utemeljene prehranske posebnosti boste urejali z organizatorko šolsko prehrane.
  • učenci naj v šolo pridejo s potrebščinami za urnik 1. šolskega dne. Učenci 1. triletja prvi dan v šoli prejmejo brezplačna učna gradiva, učbenike iz učbeniškega sklada pa bomo razdeljevali po posebnem urniku prvi teden pouka. Učbeniške komplete si učenci izposodijo individualno preko knjižničnega programa Cobiss. Pomembno je, da skrbijo za svoj komplet in si učbenikov ne izmenjujejo.
  • učenci bodo prvi dan seznanjeni s ponudbo interesnih dejavnosti  ter urnikom izvedbe. Tudi letos bo precej interesnih dejavnosti vključenih v program in urnik podaljšanega bivanja, druge pa bodo otroci lahko izbirali.  Skupaj z otrokom izberite interesno dejavnost, ki bo primerna sprostitev, novo učenje ali priložnost za razvoj talentov ter upoštevajte, da bo nekaterih dejavnosti deležen že v času podaljšanega bivanja. Svetujemo, da izbir ni preveč.

O izvedbi prvih roditeljskih sestankov vas bomo še obvestili.

POMEMBNO OBVESTILO!

Od meseca julija 2020 je na območju šole gradbišče. Poteka izgradnja prizidka k obstoječi šolski jedilnici na severo-zahodnem delu stavbe na Kettejevi 13. Po jesenskih počitnicah pa se bo pričela rušitev in izgradnja nove šolske kuhinje na severo-vzhodnem delu. Ožje območje gradbišča je zavarovano, vseeno pa bo veljal poseben režim gibanja na tem območju. Oskrba s šolskimi obroki bo do predvidoma jesenskih počitnic še potekala v šoli, kasneje pa bo potrebno kosila dostavljati od drugje. Potrebno bo veliko prilagajanja in že v naprej vas prosim za razumevanje.

V imenu učiteljskega zbora OŠ Rodica vam želim lepe zadnje avgustovske dni, dober začetek šolskega leta 2020/2021 in skrbite za svoje zdravje.

Ravnateljica: Milena Vidovič

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost