Spoštovani starši, učenke in učenci.

Po podaljšanih počitnicah, ko smo upali, da bo zdravstvena situacija v državi boljša in bo odločitev vseeno v prid izvajanja pouka v šolah, se naslednji teden vzgojno-izobraževalni proces od ponedeljka, 9. novembra 2020 ponovno za vse učence pričenja na daljavo. O nadaljevanju ukrepa bo vlada odločala naslednji teden.

Učenke in učenci imajo pomladansko izkušnjo s poukom na daljavo, nekateri tudi v jesenskem obdobju zaradi karanten. V tem obdobju smo se pripravljali na morebitno izvajanje pouka na daljavo, dobro se zavedamo, da je pri tem procesu podpora, pomoč in sodelovanje staršev zelo pomembno. Še posebej to velja za najmlajše učence. To cenimo in spoštujemo.

Eden najpomembnejših dejavnikov uspešnega pouka na daljavo je usmerjenost na otrokovo samostojnost (priprava na dnevne šolske obveznosti, časovna in prostorska organiziranost, rutina vsakodnevnih procesov, povezanih s šolo, razumevanje navodil, iskanje rešitev – vprašati sošolca, učitelja, starše). Učni proces na daljavo bomo optimalno usmerjali tako, da ga učenci v največji meri lahko izpeljejo sami. Pri dnevni razporeditvi šolskega dela otrok lahko sledi razporedu po šolskem urniku ali pa si ga prilagodi, odvisno od tedenskih  zahtev pri posameznem predmetu.

Napotki za samostojno delo (vodič za uspešno delo doma) objavljamo tu.

Poučevanje na daljavo bo v večinskem delu potekalo v spletnih učilnicah (4. do 9. razred), vsebine za prvo triletje bodo dostopne preko šolske spletne strani za vsak oddelek posebej. Usmeritve so pripravile razredničarke in razredniki.

Del učnega procesa bodo občasni videokonferenčni stiki po urniku, ki je za učence od 6. do 9. razreda za naslednji teden (16. 11. do 20. 11. 2020) objavljen tukaj. Videokonferenčne ure bodo vedno napovedane tudi v spletni učilnici. Otrokova prisotnost je pričakovana, podobno kot pri rednem pouku. Če obstajajo opravičljivi razlogi za odsotnost ali otrok zaradi bolezni ne more izpolniti nalog tekočega tedna, ga starši pisno opravičite razredniku.

V primeru, da želite za delo na domu urediti/namestiti licence za uporabo Office programov in portala Microsoft 365 (prej Office 365) je napotek tukaj.

Za svetovanje in pomoč bomo poleg učiteljev dostopni še obe svetovalni delavki (Maja Petek Tomšič in Tjaša Kranjc), ravnateljica in pomočnica ravnateljice. Na splošna vprašanja bo lahko odgovorila tudi tajnica Maja Rovanšek.

Želim, da bo obdobje šolanja na daljavo čim krajše in se učenci le vrnejo k pouku v šolo. 

Ravnateljica: Milena Vidovič

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost