Učenci šolskega novinarstva smo v ponedeljek, 7. 3. 2022, spremljali obisk, kot ga na naši šoli še ni bilo, in sicer si je prišel ogledat »utrip Rodice« predstavnik kabineta predsednika vlade.

 

Marjan Dolinšek – državni sekretar za področje izobraževanja in športa – opravlja raznovrstne naloge, med drugim s sodelavci pripravljajo gradivo za šolstvo, delajo načrte za večje izobraževalne ali športne infrastrukture ter spodbujajo naše športnike, da se udeležijo večjih tekmovanj na svojem področju.

 

Gospoda Dolinška in ostale predstavnike Občine Domžale je na začetku v avli pričakal mladinski pevski zbor z inštrumentalisti. S prijetno glasbo so ustvarili sproščeno vzdušje, ki se je nadaljevalo skozi celoten obisk. Nato se je delegacija skupaj z ravnateljico sprehodila po šoli, prisostvovali so pri pouku ter si ogledali ostale prostore šole. Učenci prve triade so gospoda Dolinška toplo sprejeli medse in mu navdušeno kazali, kaj vse počnejo pri pouku.

 

Na koncu pa smo mu novinarji zastavili v prijetnem ambientu v knjižnici nekaj vprašanj. Najprej nas je zanimalo, s katerim namenom nas je obiskal, kajti to, da nas obišče predstavnik kabineta predsednika vlade, se namreč ne zgodi ravno vsak dan oz. pogosto. Rekel je, da je želel spoznati naš ritem in način učenja. V osrednji Sloveniji pa so v vsaki občini izbrali eno šolo, ki jo bodo obiskali. In ravno mi smo dobili priložnost za njegov obisk. Bil je pozitivno presenečen nad vzdušjem na naši šoli – po njegovih besedah se mu zdi zelo razigrano, pozitivno in dinamično. Vsakič, ko obišče kakšno šolo, se mu povrnejo spomini na njegove šolske dni … predvsem na osnovnošolske prijatelje. Prijateljstvo, druženje, pogovarjanje mu pomenijo zelo veliko. Povedal nam je še, da se je od njegovih šolskih let veliko spremenilo, saj je šolo obiskoval skoraj pred petdesetimi leti.

 

Za konec za vse zanimivega druženja pa je še dodal, da mu bomo dolgo ostali v izredno lepem in dobrem spominu.

Učenci šolskega novinarstva

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost