V letošnjem šolskem letu so se v tekmovanju Male sive celice preizkusili naši učenci in sicer Luka Stančič (7. c), Arian Pohlen (8. c) in Nil Gorjanc (9. b) pod vodstvom mentorice Ane Kovač. Sodelovalo je rekordno število ekip iz cele Slovenije (278 ekip). Na regijskem tekmovanju so se fantje uvrstili med 8 najboljših, nato pa na ustnem delu premagali ekipo OŠ Janka modra iz Dola pri Ljubljani. Zmaga jim je prinesla uvrstitev med najboljših 32 ekip v Sloveniji in prvi nastop v oddaji. Žreb je določil njihovo nasprotno ekipo – OŠ Bogojina. S končnim rezultatom 50:44, so se Luka, Arian in Nil veselili uvrstitve v osmino finala.

V osmini finala, so se fantje pomerili z dekleti iz OŠ Naklo. V zanimivi pustni oddaji, so se naši mušketirji, s končnim rezultatom 64:60, ponovno veselili zmage. Le ta jim je omogočila nadaljevanje tekmovanja in uvrstitev v četrtino finala. Za odličen dosežek jim iskreno čestitamo!

V že tretjem nastopu na televiziji in prvi četrtfinalni oddaji, so naši fantje zamenjali barve majic in se kot vijolični pomerili proti OŠ Mežica.  Pri napakah, ni bilo napak, v novo vas Male sive celice so se oboji podali polni znanja in odgovore bruhali kot vulkani. Ob težjih vprašanjih nihče ni otrpnil, ampak so se z njimi spopadali kot modrasi, v labirintu pa so se spomnili celo nastanka kaset. Napeto bo vse do konca, za razgretost pa po dolgem času poskrbijo tudi navijači v studiu.

Vas zanima zmagovalec, ki je dosegel tudi rekord v točkah? Glejte oddajo in navijajte za naše v soboto, 16. 4. 2022, ob 9.35 uri na TV SLO1.

Novost v tej sezoni je tudi aplikacija MSC doma, ki gledalcem omogoča istočasno tekmo. Preverite svoje znanje tudi sami in poskušajte premagati našo ekipo, ter si priigrajte nagrado.

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost