Spoštovani starši.

Šolske poletne počitnice se iztekajo. Zaključujemo še zadnje organizacijske in vsebinske priprave na novo šolsko leto. Upamo in želimo si, da bo pouk potekal umirjeno, brez prekinitev in stalnih prilagajanj, ki smo jih bili deležni zadnja tri šolska leta.

Posredujemo prve napotke, vezane na začetek pouka. Informacije bomo sproti dopolnjevali oz. vas o vseh spremembah obveščali.

 

  • Prvi šolski dan bo v četrtek, 1. septembra 2022. Ne glede na morebitne dodatne ukrepe za omejevanje širjenja okužb s SARS-Cov-2, je pomembno, da v šolo prihajajo zdravi otroci. Navajali jih bomo na higieno rok, kašlja in kihanja, razkuževanje po potrebi. Skrbeli bomo za snažnost in zračenje prostorov.

 

  • V izogib množičnemu zbiranju na šolski ploščadi, smo na prvi šolski dan prihod v šolo razporedili v več časovnih intervalov (na vhodni ploščadi oz. na igrišču šole Jarše jih pričakajo razredničarke/razredniki in jih pospremijo v matične učilnice) in sicer:
  • učenci 2. in 3. razreda se na vhodni ploščadi (oz. šolskem igrišču v Jaršah) zberejo ob 8.00;
  • učenci 4. in 5. razreda se na vhodni ploščadi (oz. šolskem igrišču v Jaršah) zberejo ob 8.15;
  • učenci 6. in 7. razreda se na vhodni ploščadi zberejo ob 8.30;
  • učenci 8. in 9. pa se na vhodni ploščadi zberejo ob 8.45.

 

V šolskem letu 2022/2023 bodo oddelke vodili razredničarke/razredniki:

 

oddelek

razredničarka/razrednik

oddelek

razredničarka/razrednik

1. a

ŠARC TATJANA

6. a

GASPARIČ ZLATKA

1. b

GOMBOC SIMONA

6. b

KREMPL MAJA

1. c

LOGAR URŠKA

6. c

PAVLIČ NATAŠA

2. a

MUČIBABIĆ IRENA

6. d

KOS KLEMEN

2. b

POKOVEC NATALIJA

7. a

BERLEC ANDREJA

2. c

TROBEC DAMJANA

7. b

STANČIČ JANA

3. a

GABER PECELI ANITA

7. c

GRILJ VILMA

3. b

PEČEVNIK METKA

7. d

MAJCEN MATEJA

3. c

JAKOŠ VASLE MATEJA

8. a

VIDMAR MATEJA

4. a

OREHEK MARTINA

8. b

MAH MARTIN

4. b

GALE ANI

8. c

VOLČINI DANICA

4. c

BOŽIČ EVA

9. a

GROBIN KHAM TJAŠA

5. a

KLEMENC SAŠA

9. b

GAČNIK KATJA

5. b

JERETINA ANŽIN DRAGA

9. c

DEŠMAN SENČAR PETRA

5. c

KOŽELJ JUHANT SONJA

 

 

 

  • september 2022 bo pomemben dan tudi za prvošolce. Starši ste informacijo o sprejemu že prejeli. Učence in starše 1. a bomo pri šolskem vhodu v prizidek pričakali ob 9.00, 1. c ob 9.30, 1. b pa ob 10.15 pri vetrolovu šole v Jaršah. Svetujemo, da v šolo pridete peš oz. vozila parkirate na parkirišču pri Mlinščici (ob vrtcu Ostržek).

 

  • šolsko ministrstvo nam je za šolsko leto 2022/2023 odobrilo dodaten oddelek bodočega 7. razreda (porazdelitev v štiri manjše oddelke je bila pripravljena minuli teden, dodatna uskladitev je bila izpeljana še z razredniki, ki vas bodo seznanili z razporeditvijo).

 

  • šolskega prevoza s Količevega prvi šolski dan še ne bo, od petka, 2. septembra 2022 dalje pa bo potekal po običajni časovnici:

 

 

JUTRANJI PREVOZ

POPOLDANSKI PREVOZ

Papirnica Količevo

7.45

15.10

Količevo – pri brvi

7.46

15.05

Helios (postajališče)

7.50

15.00

OŠ Rodica, Kettejeva 13,

dislokacija Jarše, Šolska 1

8.00/8.05

14.45/14.50

 

Prvi šolski dan bodo otroci prejeli prijavnice, s katerimi bomo ponovno preverili število vozačev.

 

  • jutranje varstvo prvošolcev bomo pričeli izvajati v petek, 2. septembra 2022. V primeru nujnih potreb pri starejših učencih (2., 3. razred) boste za prijavnico zaprosili razredničarko. Jutranje varstvo bo potekalo od 6.10, na lokaciji Jarše pa od 6.30.

 

  • prvi šolski dan bo po končanem pouku že organizirano podaljšano bivanje, v katerega se vključijo učenci, prijavljeni v spomladanskem obdobju (poskrbeli bomo tudi za prvošolce, ki bi varstvo prvi šolski dan morda že potrebovali). Skupine smo oblikovali glede na prijave, glede na urnike pouka, izbirnih predmetov in interesnih dejavnosti ter razpoložljive ure. Prvi teden v septembru bomo vse prijave in razporeditve ponovno preverili in prosimo, da označite uro, ko bo otrok običajno zapuščal skupino. Če bo po pouku odšel samo na kosilo, ga v podaljšano bivanje ne prijavljajte. Podaljšano bivanje bo za 1. b, 2. b, 3. b in 4. b organizirano v šoli Jarše.

 

  • urniki oddelkov bodo do sobote, 27. 8. 2022 dostopni preko eAsistenta, vzpostavili pa bomo tudi povezavo preko šolske spletne strani (zavihek »Urnik«).

 

  • malica bo prvi šolski dan organizirana za vse učence, tekom dopoldneva pa bomo zbrali tudi informativne prijave na kosilo. Z otrokom se dogovorite, ali bo kosilo jedel že prvi šolski dan. Zajtrk in popoldanska malica bosta organizirani od 5. septembra dalje. Vsi učenci bodo domov prinesli pogodbe, ki so dodaten dokument k vaši junijski prijavi na šolsko prehrano. Pravico do subvencionirane prehrane urejate na Centru za socialno delo. Zdravstveno utemeljene prehranske posebnosti boste urejali z organizatorko šolsko prehrane.

 

  • učenci naj v šolo pridejo s potrebščinami za urnik 1. šolskega dne (četrtek). Učenci 1. triletja prvi dan v šoli prejmejo brezplačna učna gradiva, učbenike iz učbeniškega sklada pa bomo razdeljevali po posebnem urniku prvi in drugi teden pouka. Učbeniške komplete si učenci izposodijo individualno preko knjižničnega programa Cobiss. Pomembno je, da dobro skrbijo za svoj komplet in si učbenikov preko šolskega leta ne izmenjujejo.

 

  • učenci bodo prvi dan seznanjeni s ponudbo interesnih dejavnosti ter urnikom izvedbe. Tudi letos bo precej interesnih dejavnosti vključenih v program in urnik podaljšanega bivanja, druge pa bodo otroci lahko izbirali.  Skupaj z otrokom izberite interesno dejavnost, ki bo primerna sprostitev, novo učenje ali priložnost za razvoj talentov ter upoštevajte, da bo nekaterih dejavnosti deležen že v času podaljšanega bivanja. Svetujemo, da izbir ni preveč.

 

  • o izvedbi prvih roditeljskih sestankov vas bomo še obvestili. Praviloma bodo potekali v tednu od 19. do 23. septembra 2022, za 6. razred teden dni prej (odhod v šolo v naravi).

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost