Včeraj, 9. 11., je bil v športnem parku Domžale odigran zaključni področni turnir v nogometu, učenci naše šole, pa so se po zmagi v finalu uvrstili na državno prvenstvo.

Turnir, ki se ga je udeležilo šest najuspešnejših šol domžalske regije, so učenci naše šole začeli s prepričljivo zmago proti nogometašem Frana Albrehta iz Kamnika, še bolj uspešni pa so bili proti učencem OŠ Preska, saj so jih premagali z izidom 7-1. Z dvema zmagama so se zanesljivo uvrstili v polfinale, kjer so z odlično igro visoko premagali še Komendo.

Sledil je finale in ponovitev tekme z občinskega tekmovanja proti Domžalam. Oktobra so naši učenci tekmo izgubili, tokrat pa so bili trdno odločeni, da bodo oni tisti, ki se bodo uvrstili na državno prvenstvo.

Po začetnem vodstvu so imeli naši nogometaši še nekaj odličnih priložnosti za višje vodstvo, a je bil golman domžalske šole v zelo dobri formi. Po eni zadnjih akcij, ko žoga znova ni hotela v domžalski gol, pa so minuto pred koncem Domžalčani izenačili. Sledila je serija kazenskih strelov, v zadnji seriji pa je Jaka Cencelj ubranil strel Andražu Koritniku. Sledilo je veliko veselje naših učencev, ki so se tako znova uvrstili na državno prvenstvo. Člani šolske reprezentance so bili: Ambrož Tekavc, Pino Žeželj, Jaka Cencelj, Jon Kancilija, Ajdin Osmanović, Arian Pohlen in Mark Vrhovnik.

            Čestitamo!

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost