22. regijsko srečanje mladih raziskovalcev kamniško-domžalskega območja je letos organizirala OŠ Komenda Moste. Elektornsko publikacijo z naslovom Mladi raziskovalci, Zbornik povzetkov 22. regijskega srečanja mladih raziskovalcev osnovnošolcev kamniško-domžalskega območja, ki je dostopna spodaj, je uredila Vilma Vrtačnik Merčun (OŠ Rodica), regijska koordinatorka je bila Nina Mavrič, oblikovalka naslovnice pa Tina Kosi (obe OŠ Komenda Moste).

Nekaj podatkov o regijskih srečanjih mladih raziskovalcev osnovnošocev kamniško-domžalskega območja:

  • 22. regijskega srečanja, ki je bilo 23. 3. 2023 na OŠ Komenda Moste, se je udeležilo 55 mladih raziskovalcev (lansko leto 31),
  • prišli so iz sedmih osnovnih šol kamniško-domžalskega območja (lani iz osmih),
  • izdelali so 31 raziskovalnih nalog (lani 18), največ jih je letos nastalo na OŠ Trzin in OŠ Rodica (po 11 na vsaki šoli),
  • raziskovalne naloge so bile iz štirinajstih predmetnih področij (lani iz 9-ih),
  • v zadnjih šestih letih so mladi raziskovalci naše regije izdelali 224 raziskovalnih nalog, povprečno 37 na leto.
  • v zadnjih treh letih so mladi raziskovalci naše regije osvojili 8 zlatih in 17 srebrnih državnih priznanj. Mladi raziskovalci OŠ Rodica so k tem uspehom prispevali 3 zlate in 9 srebrnih državnih priznanj.

Novost letošnjega zbornika povzetkov je, da so v njem objavljene tudi Smernice za izdelavo raziskovalne naloge, ki bodo prišle prav vsem prihodnjim mladim raziskovalcem.

Vsem mladim razhiskovalcem, ki so se z regijskega uvrstili na državno srečanje mladih raziskovalcev, želimo veliko uspeha!!!

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost