OBVESTILO O IZVEDBI KANDIDACIJSKEGA POSTOPKA ZA ODDAJANJE ŠOLSKIH ŠPORTNIH PROSTOROV V OBČASNO UPORABO   

Zainteresirano športno javnost obveščamo, da v letošnjem letu vse domžalske osnovne šole v sodelovanju z Občino Domžale prehajamo na nov sistem oddajanja šolskih športnih prostorov v uporabo.

Z željo po sistemski ureditvi področja, odpravi nepravilnosti ter zagotovitvi pravičnejšega in transparentnejšega dodeljevanja terminov, bo pripravljen enoten kandidacijski postopek oddajanja šolskih športnih prostorov v občasno uporabo.

Kandidacijski postopek za dodelitev terminov bo potekal fazno, saj Zakon o športu (Uradni list RS, št. 29/1721/18 – ZNOrg, 82/20 in 3/22 – ZDeb; v nadaljevanju: zakon) določa prednostno uporabo javnih športnih objektov in površin za šport v naravi.

V začetni fazi, ki bo predvidoma potekala v prvi polovici meseca avgusta 2023, bodo za termine pod točno določenimi pogoji prednostno kandidirala društva, ki izvajajo letni program športa, saj imajo na podlagi zakona prednost pred drugimi izvajalci in uporabniki.

Druga faza postopka se bo pričela izvajati takoj, ko bo prva faza zaključena, praviloma konec meseca avgusta oz. v začetku meseca septembra. V tem delu bodo za morebitne proste termine kandidirali drugi zainteresirani uporabniki šolskih športnih prostorov (npr. druga društva, fizične osebe, pravne osebe…) na način oddaje vlog šoli do zapolnitve še razpoložljivih terminov.

Pogoji, merila in sistem kandidiranja bodo natančno določeni v objavljenem besedilu kandidacijskega postopka.

V primeru vsebinskih vprašanj lahko pišete na sport@domzale.si ali kontaktiraje po telefonu na 01 724 13 05.

 

Ravnateljica:

Milena Vidovič

 

 

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost