Letos so se na tekmovanju Male sive celice preizkusili naši fantje in sicer Aljaž Abe (7. a), Rok Jeraj (8. c) in Gašper Lenarčič (9. a) pod vodstvom mentorice Ane Kovač. Sodelovalo je kar 307 ekip iz cele Slovenije. Najprej so se fantje na regijskem tekmovanju uvrstili med 8 najboljših, nato pa na ustnem delu premagali ekipo OŠ Šmartno v Tuhinju. Zmaga jim je prinesla uvrstitev med najboljših 32 ekip v Sloveniji in prvi nastop v oddaji. Žreb je določil njihovo nasprotno ekipo OŠ Draga Kobala iz Maribora. V zanimivi oddaji, so fantje slavili zmago in se veselili uvrstitve v osmino finala.

V pustni oddaji se s pomočjo Froda, Galadriel in Gandalfa skozi labirint meglenega gorovja in vilinskega kraljestva vse do Štajerske prebijajo rumeni iz OŠ Rodica rumeni ter vijolični iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Po poti modrosti jih vodijo algoritmi, napoji, bogovi in Taylor Swift. Srce utripa 130 na minuto, prstan neznanja pa zagori v gori pogube in razsvetli drugega četrtfinalista.

Vas zanima zmagovalec? Potem spremljajte oddajo in navijajte za našo ekipo v ponedeljek, 12. 2. 2024, ob 17.20 uri na TV SLO 1. 

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost