21. 3. 2024 nas je obiskal Jaka Blejc, ki ima downov sindrom. Povedal nam je svojo življenjsko zgodbo, ki je kljub sindromu čudovito. Svoj čas preživlja kot vsak drug 28-letnik. Streže v kamniški kavarni “Na plac”, obiskuje različne kraje, rad športa in dela v narodni galeriji. Je zelo nadarjen slikar. V njegovi družbi smo zelo uživali in ta dan se nam je močno vtisnil v spomin.

Ines, Neva in Miša iz 5. a

Bilo je zelo zanimivo. Ker nisem navajena ljudi z downovim sindromo nisem čisto vedela, kako naj se vedem. Jaka je bil zelo dobrovoljen, prijazen, dobrosrčen. Moral bi biti cenjen in zgled drugim.

Hana iz 5. c

21. 3. 2024 nas je obiskal Jaka Blejc, ki ima downov sindrom. Jaka je začel z govorom, mi pa smo mu zapeli. Povedal nam je svojo življenjsko zgodbo, ki je polna zanimivih dogodivščin. Pokazal nam je nekaj svojih izredno dobrih umetnin, ki so vse navdihnile. Povedal nam je, da ima rad živali, pogosto športa, zna dobro kuhati in dela v kavarni “Na plac”. Dela tudi v Narodni galeriji. Povedal je, da mu je zelo pomembna prijaznost.

Val in Marko iz 5. a

Jaka je zelo poseben fant. V njegovi družbi sem se počutila veselo. Jaka je zelo uspešen, hodi v hribe, ima dve službi, vesla, zelo uspešno slika, rad ima živali, obiskal je že vetrovnik in bil na ziplinu. Moram priznati, da je res dober človek.

Lija iz 5. a

Jaka je zelo prijazen fant. Povedal nam je svojo zgodbo. Rad hodi v hribe, se pelje s kajakom, gleda in igra košarko. Je oboževalec Gorana Dragića. Po jagodah namočenih v čokolado, sem ga šel obiskat. Zelo smo se zabavali ob njegovem obisku.

Tian iz 5.a

Jakovo sporočilo svetu: Jaka Blejc: “Zdaj, ko kaže, da bom lahko volil, sem zelo počaščen.” – RTV SLO

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost