V okviru projekta KO-DI-RAM II skozi serijo delavnic programiranja, varnosti na spletu, netikete in uporabe različnih digitalnih orodij učenci petega in šestega razreda pridobivajo temeljna znanja iz računalništva in informatike ter krepijo svoje digitalne kompetence.

 

Program, ki traja 22 ur in se izvaja kot krožek po pouku, se osredotoča predvsem na različne ravni programiranja, kot so računalniško razmišljanje, programiranje v različnih okoljih in jezikih, ter praktično uporabo teh znanj. Vse to je povezano s temami digitalne varnosti, netikete (digitalnega bontona) in z vsemi 21 digitalnimi kompetencami kot so opredeljene v Okviru digitalnih kompetenc 2.2. Poleg tega program pripravlja udeležence na tekmovanja Bober in Pišek, ki sta med največjimi nacionalnimi tekmovanji na področju programiranja in računalniškega razmišljanja.

 

V projektu sodelujejo Zavod 404, Fakulteta za računalništvo in informatiko ter Fakulteta za matematiko in fiziko, s skupino učiteljev in drugih izvajalcev po vsej Sloveniji.

 

Mentorja: Vanessa Ziernfeld in Gašper Petrovič

 

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost